JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

HR-specialist till Domstolsverket

”Som HR-specialist på Domstolsverket arbetar jag i en verksamhet som genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Detta ställer höga krav på mig, men ger mig också stor frihet. Jag har en fantastisk arbetsgivare som både utmanar mig och låter mig utvecklas. Nu går jag vidare till en chefstjänst inom Domstolsverket och vill därför uppmana dig som söker nya utmaningar; sök min anställning!” (citat från Cecilia som går vidare inom Domstolsverket)

Varför ska du söka?

Är det viktigt för dig att göra skillnad? Vi lägger mycket stort värde vid att arbeta i en organisation som gör skillnad och som bidrar till samhällsnyttan med ett objektivt förhållningssätt. Att få utmanas varje dag, ta stort ansvar och att vara delaktiga är något som gemensamt driver oss framåt.  

Vår främsta uppgift är att ge ett konsultativt stöd inom HR och utveckla HR-processer för Sveriges domstolar. Vägledande för ledning, styrning och utveckling är den statliga arbetsgivarpolitiken.

Det här får du arbeta med

I din roll som HR-specialist ingår det att ge service och stöd till domstolar. Du behöver därför vara lyhörd, kommunikativ och ha gott omdöme för att känna dig trygg i den konsultativa HR-rollen. Du är nyfiken och hungrig på att lära nytt och gemensamt med andra driva arbetet framåt. Du kommer behöva hantera oväntade situationer då det krävs att du är flexibel i ditt arbetssätt och med kort framförhållning kan prioritera i dina arbetsuppgifter.  

Vi arbetar processinriktat och du förväntas att ansvara för förvaltning och utveckling tillsammans i ett mindre team för någon eller några av HR-processerna. Du kommer även att ingå i andra processer.

Arbetet innebär att handlägga personaladministrativa ärenden, vilket kräver att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift. Du bör också ha förmågan att analysera och hantera komplexa HR-frågor och även se dem i ett helhetsperspektiv.  

I ditt arbete ingår att stötta Sveriges Domstolar i kompetensutveckling inom ditt HR-område. Det är därför viktigt att du känner dig bekväm i att skapa och praktiskt genomföra utbildningar och olika stöd- och informationsinsatser. Domstolarna är placerade i hela landet och vårt utbildningscenter är i Stockholm, vilket innebär att resor förekommer i tjänsten. 

Vi söker dig som 

  • Har en akademisk examen från personalprogrammet eller annan relevant utbildning  
  • Har några års dokumenterad framgångsrik erfarenhet av att ha arbetat brett med kvalificerade HR-frågor
  • Behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift
  • Det är meriterande om du har erfarenhet att stötta i HR-frågor på distans

Den allt snabbare förändringstakten innebär att våra traditionella organisationsformer, arbetssätt, ledarskap och kultur kommer att ställas inför förändringar och utmaningar.  

Du har en förmåga att se nya perspektiv och komma med idéer för att stimulera utveckling i HR-frågor. Om du dessutom har förmågan att förändra ditt arbetssätt snabbt och effektivt för att uppnå mål, hantera svårigheter eller lösa problem på ett strukturerat sätt kommer du att trivas hos oss. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Detta kan bli din arbetsplats

Du kommer organisatoriskt arbeta på Arbetsgivarenheten som är en av tre enheter på HR-avdelningen där vi gemensamt arbetar för ett bra ledarskap och medarbetarskap, goda arbetsrelationer och har stort fokus på utveckling. Enheten består av tolv engagerade HR-specialister och en enhetschef. Vi sitter i moderna lokaler med modern teknik för att med enkelhet kunna samarbeta med domstolar över hela landet.

Övrigt

Vill du veta mer om Sveriges Domstolar och Domstolsverket? På www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/ kan du läsa om och se filmer om hur det är att arbeta hos oss.  

Varmt välkommen att söka tjänsten! 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-09-29
Arbetsgivarens referensnummer: 1529-2019
Ansök här

Kontakt

Marie Eriksson, Enhetschef
036-15 56 45

Anna Kronander, SACO
0731-40 38 44

Magnus Danielsson, ST
036-15 53 63


Om Domstolsverket