JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Eskilstuna tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter

Vi är åtta ordinarie domare och två tingsfiskaler. Tillsammans med notarier, handläggare, administrativ personal och ordningsvakter är vi cirka 45 medarbetare. Tingsrätten är organiserad i två målenheter och en administrativ enhet. De båda målenheterna har varsin samordnande domare och den administrativa enheten leds av en chefsadministratör. Varje domare ansvarar för en egen rotel med tvistemål och ärenden. Brottmålen bereds på enheterna.

Kvalifikationer m.m.

Du lever upp till högt ställda krav på yrkesskicklighet. Vidare är du målmedveten, drivande och gillar att samarbeta.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Vi ser gärna att du har intresse och fallenhet för verksamhetsutvecklingsfrågor och vill bidra aktivt till att utveckla hela tingsrättens verksamhet.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Om Eskilstuna tingsrätt

Eskilstuna tingsrätt är en mellanstor allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål och olika ärenden. Vår verksamhet kännetecknas av kvalitet, effektivitet, samarbete och trivsel.

Tingsrätten fungerar mycket väl och uppfyller med god marginal de verksamhetsmål som regeringen satt upp. Balansläget är gott.

Eskilstuna är en växande stad i Mälardalen, omgiven av vackra friluftsområden och vattendrag. Staden har en egen högskola. Pendlingsmöjligheterna är mycket goda och tågresa till Stockholm tar ca 60 minuter. Tingsrätten bedriver sin verksamhet i lokaler i centrala Eskilstuna. Det pågår planering för att tingsrätten ska flytta in i nya och moderna lokaler mitt emot tågstationen. 

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett och kravprofiler m.m.

 OBS! Ansökningstiden har förlängts.

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde den 1 januari 2020
Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-09-29
Arbetsgivarens referensnummer: 65-2019
Ansök här

Kontakt

Nils Cederstierna, lagman,
016-40 30 350

Maria Hultgren, chefsadministratör,
070-180 82 62


Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.